Restaurangguide
Lunchguide
After Work
Restaurangrouletten
Kontakt
burger
close logo
Restaurangguide
Lunchguide
After Work
Restaurangrouletten
Kontakt
Sponsrad artikel

Stanna för en lunch på Berga

Vi pratar med Martin och Camilo som driver Meny på Berga

På Berga i norra Helsingborg finns några av stadens populäraste lunchrestauranger. En av dessa som snabbt utvecklats till en favorit bland industriområdets många företag och lunchgäster är nykomlingen ”Meny på Berga”.

Restaurang Helsingborg intervjuade Camilo och Martin som startade restaurang ”Meny på Berga”.

Varför startades restaurangen?
Efter att frågan blivit ställd pratar Camilo och Martin i mun på varandra och det märks direkt att de nyblivna krögarna brinner för restaurangen och har mycket att berätta om konceptet och framtidsambitionerna. ”Vi vill slå oss in på marknaden som etablerad lunchrestaurang och vara ett självklart val för lunchgästerna som arbetar i området”, svarar Martin som har 20 års erfarenhet som kock. Camilo fyller i med att de bägge länge velat driva eget och nu gavs chansen att tillsammans slå ihop sina erfarenheter och skrida till verket. Just upplägget med lunchrestaurang passar herrarna bra då de bägge har familjer och en kvällsrestaurang ställer andra krav på tillgänglighet. ”Med rätt planering lyckas vi hålla arbetstiderna relativt konsekventa och genom vår cateringverksamhet som ett tillägg till kärnverksamheten kan vi själva avgöra hur mycket extra uppdrag vi vill och kan ta. Cateringdelen blir ”grädde på moset” där vi själva väljer hur mycket vi vill ta på oss”, menar Martin.

Varför ska jag som gäst välja ”Meny på Berga”?
Sedan starten av restaurangen har vi inte öppnat en enda konservburk, berättar Camilo. Vi har bara bra råvaror, grönsaker efter säsong och med svensk märkning som given utgångspunkt och vi lagar allting från grunden. Våra gäster märker naturligtvis att kvalitén är hög och återkommande gäster är det som vi bygger och utvecklar verksamheten på. Vi har också alternativ som passar alla besökare. Tre olika rätter går att välja på varje dag och det finns också stående alternativ som ”veckans vegetariska” och ”högrevsburgare”. De populäraste rätterna är de överens om borde vara wallenbergare och ryggbiff som serveras varannan fredag. ”Vi får mycket beröm för dessa klassiker och personligen är jag en kött, potatis och sås kille, skrattar Martin nöjt. Det märks på killarna att de är bekväma och nöjda med återkopplingen från gästerna så långt.

Hur ser framtidsplanerna ut?
Vi har målen tydligt satta till minst 160 lunchgäster om dagen, säger Camilo. Idag snittar vi på 100-talet men restaurangen har möjlighet till åtminstone 200 gäster om dagen och med en samtidig beläggning på 120 st stolar. Det går redan bra för oss men med dessa mål och cateringen som en extra intäkt så ser vi möjligheten att under många år framöver kunna erbjuda Bergas lunchgäster ett alternativ som står för kvalité och väl tillagad mat.

Priset för en lunch på ”Meny på Berga” ligger på 105 kr och med ett kundkort för stamkunderna ges en rabatt på 10%.

Restaurang Helsingborg önskar grabbarna på Berga stort lycka till och vi tvivlar inte en sekund på att ambitionerna infrias och att resan framåt för dessa drivna krögare ser väldigt ljus ut!
av David Hopkins 2019-12-04 14:48